top of page
Search
  • hetkihelsinki

Saran tarina

Updated: Mar 18, 2021

Hei ja tervetuloa Hetki Helsinkiin!


Minä olen Sara, Hetken perustaja ja ajattelin tulla esittelemään itseni ja kertomaan omasta joogataipaleestani.


Usein sanotaan että joogataival alkaa ennemminkin siitä fyysisestä tarpeesta. Tarpeesta liikkua ja ehkä taipua paremmin. Se onkin ehkä usein se ensimmäinen mitä joogasta ajatellaan, että joogataan jotta tulisi taipuisammaksi. Minun taipaleeni alkoi toisin. Muistan ensimmäisen joogatunnin jolla kävin. Se oli Elixiassa ja osallistuin tunnille vanhempieni kanssa. Kyseessä oli Astangatunti ja taisin muistaakseni olla ehkä 16 vuotta vanha. Tunti ei ollut oikein omaan makuuni ja joogaura jäi tähän. En tiennytkään että vuosia myöhemmin joogasta tulisi pelastajani.


Aloin saamaan ahdistus ja paniikkikohtauksia jotka pikkuhiljaa olivatkin suuri osa elämääni. Kärsin IBS vaivoista jotka vasta myöhemmin olen voinut yhdistää ahdistukseen. Kärsin vaivoista vuosia enkä ymmärtänyt mistä oli kyse. Aina kun tunsin ahdistuksen hitaasti mutta varmasti valtaavan kehoni, yritin paeta. Suljin silmäni sisäisestä maailmastani ja hain lohtua ulkoapäin. Kohtauksen tullessa laitoin Netflixin pyörimään, skrollailin Instagramia ja tein oikeastaan kaiken minkä pystyin jotta saisin ajatukset pois omasta kehostani. Pakenin totuutta siitä että en voi hyvin ja tämä johti usein pahoinvointiin, vatsaongelmiin ja pahimmillaan paniikkikohtaukseen.


Jossain vaiheessa sain tarpeekseni ja aloin etsimään muita keinoja olon helpottamiseen. Tutustuin joogaan ja meditaatioon ja huomasin nopeasti mikä vaikutus hengityksellä oli hermostoon ja hyvinvointiin. Huomasin että tuomalla tietoisuuteni omaan kehooni, pakenemisen sijaan, kohdistamalla hengitykseni vatsaan ja alkuun jopa pakottamalla hengitystä syventämään, aloin voimaan paremmin. Ahdistuksen vallatessa tein kaikkeni kääntyäkseni sisäänpäin, keskityin tuntemaan kehoni ja huomasin että oikeastaan kaikki ei olekaan niin huonosti kuin ahdistukseni yritti saada minut luulemaan. En enää pelännyt ahdistusta ja huonoa oloa ja pikkuhiljaa opin toimimaan yhdessä kehoni kanssa. Ahdistuksen tullessa työskentelin yhdessä hengityksen ja tietoisuuden kanssa ja näin pystyin välttämään paniikkikohtauksen.


Vuosia myöhemmin en enää kärsi ahdistuksesta enkä varsinkaan paniikista. Toki välillä tulee stressiä ja ahdistusta vastaan, mutta ero aikaisempaan on suuri. Nyt tiedän mitä minä voin itse tehdä, mitä omia työkaluja minulla on käytettävissäni jotta voin saada itseni voimaan paremmin. Tämä olen oppinut ja haluan jakaa tätä joogan kautta ja se on myös syy siihen miksi tänään olen joogaohjaaja. Toivon että kaikki voivat löytää oman sisäisen voimansa ja oppia tuntemaan oman kehonsa jotta voisi hankalan paikan tullen työskennellä oman itsensä kanssa kohti parempaa oloa. Kaikki fyysinen on vain plussaa, käsivarret vahvistuu, keho notkistuu ja voimistuu ja niskavaivat vähenevät. Uskonkin myös että jokaiselle löytyy se oma joogatyyli mikä kutsuttelee. Hyvin hikisen joogatunnin kautta voi löytää jotain aivan uskomattoman maagista, oman sisäisen flown ja sen jälkeen täysin rentoutuneen kehon, kun taas Yin tunti voi kuljettaa kohti omia syvyyksiä ihan omalla tavallaan. Tämän takia ohjaankin itse hyvin erilaisia tunteja, hikisestä hyvin rauhalliseen ja toivon että jokainen löytää sen mikä itselleen sopii.


Tässä lyhyesti minun tarinani, toivon että näemme pian joogatunnilla!


75 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page